Sumatra Mandheling

Sumatra Mandheling to kawa, która uprawiana jest w centralno-zachodnim regionie wyspy nieopodal miasta Padang.
Uprawiana na wysokości 800-1500 m n.p.m. charakteryzuje się:

  • niską kwasowością,
  • wyraźnym, ciężkim ale też gładkim body,
  • w smaku dominuje czekolada ale wyczuwalne są też przyprawy takie jak cynamon, gałka muszkatołowa czy kardamon,

Średni stopień palenia.

Metody parzenia:

  • espresso,
  • kawiarka,
  • syphon.

 

Informacja:
Profile smakowe podane w opisach naszych kaw mają charakter poglądowy. Na smak i aromat kawy wpływa wiele czynników, w tym ponad 800 różnych substancji, olejków eterycznych i cukrów, które znajdują się w ziarnie kawy, dlatego odczucia smakowe podczas picia tego napoju są mocno subiektywne. Z tego też powodu nie stosujemy skali opisującej moc i kwasowość kawy, wychodząc z założenia, że każda osoba inaczej ocenia te wartości.

Tego produktu nie ma na stanie i nie jest dostępny.

Sumatra Mandheling jest uprawiana na wysokości 800-1500 m n.p.m., jedna z najbardziej cenionych kaw pochodzi z Indonezyjskiej wyspy Sumatra.

Waga1 kg
Wymiary20 × 10 × 30 cm
Waga

125g, 250g, 500g, 1000g