Palarnia kawy
Piękny dzień zawsze zaczyna się od świeżo palonej kawy!
Kawa jest napojem, który zyskał popularność ze względu na charakterystyczny i złożony aromat, a co za tym idzie także smak. Z upływem czasu palone ziarna kawy tracą jednak moc aromatu i przyjemność płynąca z picia czarnego napoju spada. Najlepsze jest ziarno w okresie do trzech miesięcy od wypalenia. Powodów, dla których kawa bezpośrednio z palarni kawy smakuje najlepiej, jest kilka.
Palarnia kawy
Kawę wypalamy na miejscu w specjalnym piecu.
Po pierwsze ziarno kawowe jest świeżo wypalone, znana jest dokładny dzień, w którym kawa opuściła piec. Mając na uwadze to, że aromat kawy jest ulotny, oferujemy tylko produkt wypalany na bieżąco, a nie zalegający w magazynach. Po drugie, nie lubimy powiedzenia, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Dzięki temu, że sami wypalamy kawę, możemy brać pod uwagę indywidualne gusta naszych klientów. Niektórzy lubią mocno paloną kawę, ktoś inny woli delikatny, czekoladowy smak. Jedni lubią jak kawa daje porządnego kopa, inni preferują deserowe kawy mleczne. Klienci mają różne upodobania, a jak wiadomo, z tymi się nie dyskutuje.
Dzięki temu, że wypalamy kawę na miejscu, możemy zindywidualizować podejście do naszych gości i oferować taką kawę jaka im smakuje.
Kawę możesz spróbować w naszej kawiarni lub kupić na wynos.
Po trzecie, nasz palarnia kawy daje nam większą kontrolę nad ostatecznym produktem. Dzięki wypalaniu w niewielkim piecu rzemieślniczym w o wiele większym stopniu jesteśmy w stanie kontrolować proces, w którym powstaje kawa trafiająca ostatecznie do naszych klientów.